Copyright © Ron Schippers, alle rechten voorbehouden. Niets van deze internetsite mag op enige wijze worden gebruikt , zonder voorafgaande toestemming van Ron Schippers.
Natuurfotografie
Ron Schippers

Ik ben geboren op 28 november 1966 in Veldhoven. Momenteel woon ik samen met mijn vrouw Marianne en mijn kinderen Bas en Eric in Wintelre, een klein dorpje ten westen van Eindhoven.
Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de hogeschool Larenstein en ben werkzaam als adviseur ecologie bij Waterschap De Dommel.

Al sinds mijn jeugd ben ik geboeid door de natuur. Als jongen van 6 jaar ging ik elk voorjaar met mijn vader naar de Oirschotse heide Korhoenders kijken. Later ben ik lid geworden van de Algemeen Christelijke Jeugdbond voor Natuurstudie en Natuurbescherming (ACJN).
In deze periode heb ik mijn eerste Practica MTL3 gekocht om alle mooie dingen die ik tegen kwam vast te leggen op diafilm. Tegenwoordig werk ik met een Canon 7D mark II met Sigma en Canon lenzen van 12 tot 400 mm.
Omdat ik geļnteresseerd ben in alle facetten van de natuur fotografeer ik verschillende onderwerpen. Ik doe dit hoofdzakelijk in de directe omgeving van mijn woonplaats. Gebieden waar ik graag kom zijn: Kampina, Mortelen, Landgoed Baest en de Grijze steen.
Om mijn foto's te delen en te leren van andere ben ik in 2000 lid geworden van VNFE (vereniging van Natuurfotografen Eindhoven).